Nejzkušenější česká drag queen Chi Chi Tornado: Když mám splín, jím smažené kuře

22. červenec 2020

„Doma mám určitě takových čtyřicet, padesát párů bot,“ svěřila se v mini rozhovoru ostřílená performerka a dodala, že dneska už vystupuje spíš v nižších podpatcích než dřív. „Už to nejsou patnáctky, nosím jenom desítky,“ vysvětlovala členka kolektivu Crazy Goddess a zmatení moderátoři Ivana s Alešem, kteří jsou rádi, že umí chodit v obyčejných teniskách, jen lapali po dechu.

Chi Chi Tornado, občanským jménem Petr Vostárek, nám objasnila i to, jak dlouho jí vydrží paruka (většinou tak půl roku) a co ráda jí, když má splín (smažené kuře). Zajímala nás i zásadní otázka, jaký má vztah ke znojemské omáčce, kterou Ivana nenávidí a Aleš zbožňuje. „Já miluju znojemskou. Miluju všechny omáčky a znojemská patří mezi ně,“ přiznala se rodačka z Duchcova.

Aleš jako velký obdivovatel RuPaul's Drag Race vyzvídal, zda Chi Chi tuhle show sleduje a koho si tam nejvíc oblíbila. „Pro mě je největší osobnost Bianca Del Rio,“ prozradila rodačka ve znamení Kozoroha. To Ivanu s Alešem potěšilo, protože Biancu mají rádi oba, a Ivana ji dokonce sleduje i na Instagramu (což ale asi nikoho nezajímá).

Hudební okénko prozářila skladba Y.M.C.A., která nikdy neomrzí, hodí se kdykoliv a kamkoliv a vždycky zvedne náladu (minimálně Ivaně). Největší hit skupiny Village People vyšel už v roce 1978, ale stárne jen do krásy.

Jakou barvu má Chi Chi nejradši v civilu a jakou na scéně? Jaká barva podle ní nesluší nikomu nikde a proč? A jakou barvu má nejradši Aleš? Je život jako amplituda? Má na to Ivana názor? Poslechněte si celý díl Brambory s vejcem a zjistíte všechno (nebo alespoň něco, což je pořád lepší než nic).

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.