Falešná omluva rappera Travise Scotta za tragédii naštvala internet. Memy se mu rozhodly pomstít

15. listopad 2021
Fenomem

Festival Astroworld v americkém Houstonu, za kterým stojí rapper Travis Scott, skončil minulý týden obrovskou tragédií. V moshpitu přímo při Scottově koncertu zemřelo devět lidí ušlapáním a další stovka byla zraněná. Svoji vinu na celém incidentu nejspíš nese i sám rapper. Ani když už po ploše jezdily sanitky odvážející zraněné, rapper koncert neukončil. Veřejnost pak navíc naštvala podivná omluva, kterou vyslal po tragédii na internet.

Při omluvě působí dojmem, že je mu to všechno tak trochu jedno. Internet následně zaplavily parodie, které ale mají poměrně jasný cíl – usvědčit slavného rappera z cynismu.

Meme inspirované omluvou Travise Scotta za Astroworld

V omluvném klipu si Travis Scott mne čelo a dramaticky kloní hlavu k zemi. Navíc je ponořený v černobílém filtru, který má nejspíš podtrhnout jeho zármutek. Memy, které z tohoto videa vychází, obvykle obsahují postavy, které se nepříliš dobře snaží předstírat hluboké emoce.

Hrůzné události v Houstonu fanoušci dokumentovali přímo na místě a sociální sítě byly plné dramatických videí, na nichž lidé v davu volají o pomoc. Když vidíte záběry, v nichž lidé bojují o život, a vzápětí se rapová hvězda ohlásí s videem, jehož pointou je, že pozůstalým po obětech zaplatí terapeuty, nejspíš vás to moc neuspokojí.

Žádný div, že memová kultura zareagovala tak, jak zareagovala. Travis Scott se vlastně během několika minut proměnil z internetem milované celebrity v padoucha, který žije odtržený od reálného světa.

Poslechněte si nové vydání rubriky Fenomem a zjistíte, jak internet zareagoval na omluvné video, které rapper Travis Scott vypustil na internet po tragédii na festivalu Astroworld. Byl koncert obětním rituálem pro ilumináty a natočil Scott ještě horší omluvu než kdysi Logan Paul po návštěvě japonského lesa sebevrahů? A jak se dá měřit falešný zármutek podle počtu dotyků na čele ve videu?

Meme inspirované omluvou Travise Scotta za Astroworld
Meme inspirované omluvou Travise Scotta za Astroworld
Meme inspirované omluvou Travise Scotta za Astroworld
autor: Karel Veselý
Spustit audio

Související