Filmy s chutí v Litoměřicích

22. srpen 2011

„S chutí do toho a půl je hotovo“ – tak praví české přísloví. Jeho část si za své motto vybral letošní Filmový festival Litoměřice. Jedenáctý ročník festivalu s podtitulem S chutí začíná v pátek 26. srpna a my jsme proto v Odpolední session přivítali ředitele festivalu Filipa Kršiaka.

Festival letos kromě už tradičních filmových dílen nabídne taky kurzy vaření pro děti a cooking show, protože hlavním tématem všech promítaných snímků bude tentokrát jídlo a pití v nejrůznějších podobách. Zájemci mohou kromě promítání filmů navštívit také scénáristickou nebo animační dílnu. Přednášky na téma 3D Tron a česká filmová kritika bude v rámci festivalu mít filmový odborník Kamil Fila.Zajímavostí budou také speciální krátké projekce pro psy a nebo možnost si v pozdních nočních hodinách promítnout videokazetu dle svého výběru.
Z filmů se můžete těšit třeba na fiktivní dokument Ropáci, klasický dokumnet Chléb náš vezdejší, japonský film Ohně na planinách nebo mrazivou skandinávskou tragikomedii Povídky z kuchyně.

Spustit audio