Flipy a Backflipy. Toyota Vangelis uvádí svůj nový multižánrový počin

21. červenec 2022

Po dlouhé odmlce se Flám vrací s nejčerstvějšími bangery ze světa elektronické hudby společně s velmi speciálními hosty. Na úvod epizody pouští moderátoři Burning Brakes (TAYHANA Remix), singl z nejnovějšího producentského projektu slovenského DJe GÄPa a Kewu představuje svůj nejnovější energický remix pro skupinu Tolstoys na track Love Is Not For Rent.

Do studia Radia Wave zavítal Toyota Vangelis (Václav Peloušek), který přináší soundtrack k letošnímu létu na novém EP Léto s Toyotou. Klubový písničkář vyhledává spolupráce –⁠ na EP vytvořil čtyři energické skladby a na každé hostuje jiný umělec: Tokyo Drift, Sahareya, litterbin a BoLs/sLoB. Jde o kompilaci písní se současným klubovým zvukem a pozitivní popovou chytlavostí. Do studia si přivedl hned dva ze čtyř hostů –⁠ Tokyo Drift a stálici Flámu, BoLs/sLoBa.

Celý projekt doprovází unikátní kompilační video, které připomíná intro devadesátkového sitcomu. Toyota Vangelis si na toto natáčení tematicky vypůjčil auto, ve kterém postupně (podle tracklistu) nabírá své hosty po cestě na BoLsovu chatu, a tak společně uvádí všechny skladby.

Projekt se nedá jednoznačně žánrově zaškatulkovat, přesto jsou znatelné vlivy hyperpopu, PC music, experimentálního trapu, českého popu 70. a 80. let, ale i arabského rapu v anglicko-chorvatském podání.

Co je to Backroom? Jak by se jmenoval boyband Toyoty a BoLse? A je novým symbolem úspěchu výskyt skladeb od umělce na ruských pirátských serverech? Poslouchejte nový Flám.

@croradiowave Poslouchej ty nejčerstvější bangery z klubový a rapový scény, poslouchej Flám! #flam #radiowave #wavecz #kewu #steady #fyp #foryou #protebe #czech #porad #hudebniporad #pcmusic #rapmusic #clubmusic ♬ původní zvuk - Radio Wave
autoři: STEADY , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.