Flirtování je umění. V čem nás může obohatit?

3. červen 2023

Proč flirtujeme? A jak to dělat co nejlépe? To bylo tématem nejnovějšího dílu hotcastu Pot. Moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka v něm mluvili nejen o umění flirtování, ale i jeho o sociálních konotacích. A vyzpovídali na toto téma i posluchačstvo.

Karel hned na úvod zmiňuje, že pokud flirtováním nepřekračujeme hranice druhé osoby, může to být zejména zábavná hra: Nemusí to vést k sexu. Je to, myslím, důležitý sociání rituál, který může posilovat vztahy, ale i naše vlastní sebevědomí. A může to být hlavně sranda!

Eliška nadhazuje téma flirtování, když jsme ve vztahu: Já flirtuji moc ráda. Když jsem byla v monogamním svazku, ve kterém to partnerovi vadilo, snažila jsem se být spořádanou Eldou, ale většinou to byla časovaná bomba, říká. S Karlem se shodují, že co se týče flirtování ve vztahu, je dobré si nastavit jasné hranice, které vyhovují oběma stranám.

Umění svádění může být ale také dovednost, které se může učit každý, a která může být přínosná pro různé oblasti života. Když umíš svádět, tak získáváš nějakou moc, a je na tobě, jak ji použiješ, cituje Eliška portugalskou autorku Chen Lizru, která se věnuje umění svádění.

Jak správně flirtovat? Kdy se tomu raději vyhnout? Na jaké filmové hlášky se nechá svést Karel? A jakou hláškou nápadníci rozsypou kufr s výtvarkou Elišce? Poslouchejte v nejnovějším díle hotcastu Pot.

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.