Fotograf Pepa Středa v Bolívii

1. listopad 2010

Hlavním tématem Casablanky bylo v neděli 31. října fotografování Bolívie a zvláště Altiplana v kontextu dalších jihoamerických cest fotografa Pepy Středy.

Jezero Titicaca, rozhledy ze sopek, panoramatické snímky, výstavy ad. témata jsme probrali poslední říjnovou neděli od 11 do 12 dopoledne. Hráli jsme k tomu hudbu z kompilace The Rough Guide to the Music of the Andes Bolivia.

“Krásné barevné deky – to je první, co se mi vybaví při vzpomínce na Bolívii. A pak extrémy všeho druhu. Náhorní pouště se zasněženými sopkami klesající o několik výškových kilometrů do džungle, teploty schopné vystřídat plus a mínus 20°C za jediný den a noc, chudoba, koka. A úsměv ženy v buřince…,” říká Pepa Středa.
www.pepastreda.cz


Serveru www.fotografovani.cz odpověděl na otázku po vybavení Pepa Středa takto: Fotím digitálním Nikonem D100 a nosím panoramatickej Noblex na střední formát. Víc toho bohužel nepoberu. Rád chodím do přírody a do hor, a to člověk musí vážit, co vezme s sebou...“


Zobrazit místo Bolívie na větší mapě
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.