Freakangel: Neuzavíráme se v jedné škatulce

Trojice Freakangel z Estonska je důkazem toho, že prorazit dnes může v mezinárodním měřítku jakákoliv kapela. Chce to jen originální silný materiál, ctižádost a být ve správnou dobu na správném místě. Dmitrymu Darlingovi a spol. se to podařilo a i z toho důvodu jsme ho vyzpovídali v předvečer premiérového pražského koncertu. Bavili jsme se o metalových základech kapely, o tom, co znamená jejich značka „alternative industrial core“, co pomalu dělá trio rockovější a rockovější a na konci jsme probrali, co se děje zajímavého na temné estonské scéně.

Estonská čtveřice Freakangel působí na hudební scéně od roku 2009. I když Pobaltí nepatří mezi klasické líhně electro-industrialu, kapela záhy zaujala svým neotřelým zvukem, ve kterém mísí různé vlivy alternativních stylů, jež sami muzikanti označují jako „alternative industrial core“. Freakangel brzy uvízli v hledáčku respektovaného labelu Alfa Matrix, u kterého vydali alba The Faults of Humanity (2010) a Let It All End (2012) a na sklonku loňského roku také EP Porcelain Doll.

I přes krátkou dobu své existence se kapela stala také vyhledávanou koncertní atrakcí, což mohli ocenit i návštěvníci festivalů Wave Gotik Treffen, Summer Darkness, Castle Party a dalších hudebních slavností. A tak ještě než kapela vydá plánovanou třetí řadovku, můžete si jejich vrcholně energický set vychutnat naživo v pátek 12. dubna v pražském klubu Nová Chmelnice!

autoři: Pavel Zelinka , Tomáš Hoyer
Spustit audio