Googling and F*cking v libereckém divadle

17. květen 2010

„Digitální gameska pro generaci Youtube" z pera herce činoherního souboru Divadla F. X. Šaldy Tomáše Dianišky a v režii mladého režiséra Studia Ypsilon Braňa Holička nese název Googling and F*cking. Režisér Braňo Holiček a dramaturg Jan Tošovský byli hosty Odpolední session. A řeč šla nejen o „božstvech“ Google, Facebook a Youtube.

Jeden z příkladů omlazování českých krajských divadel. Komedie na nejsoučasnější téma-hype. Nemoralizující obraz-kritika osamělé internetové komunikace. Tak by se například dala charakterizovat hra Tomáše Dianišky v úpravě a režii našich odpoledních hostů. K vidění bude, jak se dozvíte ze záznamu živě vysílaného rozhovoru, také online.

Braňo Holiček je studentem režie na DAMU v ateliéru prof. Schmida. Před DAMU studoval herectví na pražské konzervatoři a má za sebou řadu hereckých rolí v různých pražských divadlech. Od roku 2008 je režisérem studia Studia Ypsilon. Jan Tošovský se věnoval divadlu v rámci spolku Havranprkno, v současnosti studuje dramaturgii na DAMU a pracuje v libereckém Divadle F. X. Šaldy. Překládá z francouzštiny a arabštiny a je autorem několika scénických čtení a menších inscenací. Je spoluautorem libreta původního českého muzikálu Štěstí dam.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio