The Goop Lab: Udělají Wim Hof a psychedelika z Gwyneth Paltrow (nebo z vás) šťastnou ženu?

11. únor 2020

Nová dokumentární série The Goop Lab, která měla premiéru v lednu na Netflixu, je posledním produktem činorodé Gwyneth Paltrow. Sedmačtyřicetiletá herečka a podnikatelka se v roce 2008 vrhla do rychle rostoucího byznysu se životním stylem. Nyní vytvořila šestidílný pořad představující různé metody, které nás mají učinit šťastnými. Poslechněte si recenzi ve speciálním dílu pořadu Kompot s Petrem Bouškou.

„Práce na sobě s každou metodou, která se v tom pořadu objevila, trvá léta. Proto může být i etická otázka, zda ty půlhodinové díly nejsou příliš povrchní. Nejproblematičtější pro mě byla první epizoda s psychedeliky, protože se tomu věnuji,“ říká Petr Bouška, kterého posluchači Českého rozhlasu znají jako moderátora úspěšného magazínu o seberozvoji Balanc. „Například je ke zvážení, zda je opravdu vhodné testovat psilocybin s kolegy z práce, jak vidíme v Goop Lab,“ vysvětluje.

Jak se Petrovi líbil díl o sexuálním sebepoznání žen a proč se podle něj Ledovému muži Wimu Hofovi prezentace jeho metody vymkla z rukou? Poslechněte si celý rozhovor nejen o The Goop Lab v pořadu Kompot.

V posledním díle pořadu Kompot uslyšíte také shrnutí Oscarů nebo recenzi na další film ze života slavné ženy světové popkultury. Jaký je dokument o Taylor Swift Miss Americana, který měl letos premiéru na festivalu Sundance? Pusťte si poslední díl třeba jako podcast na wave.cz/podcasty.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.