Grundfunk Ladies Night vol. 23

21. říjen 2011

Nadešel čas opět pozvat ladies. Badatelka v oblasti groovu MaryC přivede tentokrát dokonce hosty. Své sólové album nedávno vydala Tonya Graves a tento týden zveřejnila nový materiál Erika Fečová, kterou určitě znáte třeba z kapely Navigators nebo Connection.

Erika osobně přijde popovídat možná i o lásce. Stejně jako je tomu v její hudbě, i v Grundfunku ji bude doprovázet Ondřej Žatkuliak, producent a centrální mozek Rooftop Studia, kde se v poslední době točí budoucnost českého soulu i hip hopu. I když je projekt opravdu na svém začátku, tři ukázky už jsou na světě, datum prvního koncertu je stanoveno a to značí, že v neděli rozhodně bude o čem povídat a čím navnadit případné budoucí fanoušky. Máte se na co těšit!

Po 21 letech se původních 7 členů skupiny The Time dalo opět dohromady, aby spolu natočili nové album a vyrazili na turné. Tento týden došlo k vydání alba a prvnímu koncertu v původní sestavě. Ty tam jsou ale časy, kdy se kapela jmenovala The Time. Vlastníkem tohoto názvu není nikdo větší než Prince a ten si nepřál jeho pokračování. A tak Morris Day a jeho šest kolegů přišlo s novým názvem The Original 7ven. Album Condensate je venku, rozhodně se netváří nijak staromilsky a je tak ideálním pro náplň rubriky Groove Window.

Před nedávnem jsme vám díky Evropské vysílací unii (EBU) dali ochutnat první ukázku z letošního Montreux Jazz Festivalu v podobě 3 písní z vystoupení Chaky Khan a jejího bandu. Protože jsme vám slíbili, že v těchto ukázkách budeme pokračovat, svůj slib splníme už tuto neděli, kdy dojde na Bootsyho Collinse, který vystoupil v Miles Davis Hall 16. července. V letošním roce vydal nové album Tha Funk Capitol of the World a proslýchá se, že i Praha by se jednoho dne mohla stát hlavním městem funku. Než se tak ale stane, budeme si muset vystačit pouze s tím, co natočili jiní jinde.

02465323.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a MaryC. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.