Grundfunk pojede rychle!

26. říjen 2012

Festival Struny podzimu se letos vytáhl s hvězdami, jako je ta nově vycházející v případě Gregoryho Portera, nebo ta už 70 let zářící. Tu máte šanci vidět na koncertu Sonnyho Rollinse 31. října ve Velkém sále Lucerny.

My vás ale v neděli pozveme na závěrečný večírek tohoto festivalu. V klubu Roxy a experimentálním prostoru NoD se představí zajímavá sestava muzikantů, mezi které určitě patří Chris Dave (mimo jiné bubeník od Erykah Badu) se svým bandem The Drumhedz nebo v Německu působící americká MC Akua Naru, kterou vám v rámci speciálního Ladies Night vstupu představí MaryC. Více si ale o akci Spotlight, konané v rámci festivalu Struny podzimu, si řekneme ve vysílání.
www.facebook.com/events/486

Domažlický rapper Oliver Lowe připravil již druhou kompilaci nazvanou Remixy, spolupráce, pi*oviny, a protože se zanedlouho objeví na speciálním vystoupení v pražském klubu Cross (a na jeho kompilaci naleznete mimo jiné i spolupráci s výše zmíněnou Akua Naru), není vhodnější příležitosti, než ji představit právě teď. Maceo si s ním navíc povídal, a tak informace okolo jeho aktivit budete mít z první ruky!
www.facebook.com/uncleoliverlowe


Jak o kapele, tak o interpretce samotné jsme již v rubrice Groove Window mluvili, teď si je ale dáme společně. Nedávno představovaná britská kapela Speedometer si přizvala ke spolupráci americkou zpěvačku Marthu High. Co z toho vzniklo, si můžete poslechnout na vlnách Radia Wave v neděli v deset hodin večer. Jejich společné album Soul Overdue vychází již v pondělí!
http://www.mixcloud.com/freestylerecords/soul-overdue-mix-by-martha-high-speedometer/

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a MaryC. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.