Harmonie, mlhavé beaty a jazyková univerz(al)ita. Vítejte v rapovém světě Twisted DV

Na svěží rozhovor v našem hudebním obýváku nám přistála mladá krev pražské rapové scény – dvojice, která si říká Twisted DV a také Darko a Xanax.315.

Jak jsme slibovali, tak činíme. První hosté u nás ve studiu v roce 2024 už se valí a jsou to mladí rapeři Darko, DirtyThePressa a vizinë fungující v Praze pod hlavičkou Twisted DV. Jde o alternativní duo, které funguje od roku 2021 a na tuzemskou scénu přináší svojský zvuk, stejně tak jako svojský pohled na rap a na práci s jazykem.

A právě o jejich originálním přístupu k tvorbě, o projektech jako jsou poslední KEMBALAH EP či debut DVseason nebo o spolupráci s producenty jsme se bavili v našem rozhovoru. Jako bonus k tomu se do éteru dostaly také kulturní tipy, oznámené desky, nevydané skladby a závěrem i samotná freestyle seance.

Jakým jazykem se mluví ve světě Twisted DV? Kdy Darko vydá svou novou desku? Kdo studoval jazykovou univerzitu a kdo univerzalitu? A co na to mumble rap? Dozvíš se více ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.