Tuzemská rapová scéna zanechává stopy. „Droptober“ pokračuje s další nadílkou desek!

13. říjen 2023

Podzimní rapová sklizeň pokračuje. V dnešním díle jsou na menu desky od Paina, Smacka, BADYBOY BERLIN, Earla Sweatshirta a mnohých dalších.

Jak jsme slibovali, tak činíme. V dnešním díle navazujeme na naši droptober nadílku s dalším masivním přívalem alb a novinek. Tentokrát se o slovo hlásí z velké části tuzemská sebranka, která nepolevuje, a jak říká Igor: zanechává stopy. Do tohoto dílu se tak dostali čeští zástupci UK zvuku jako je Smack nebo Pain. A nové album doručil také BADBOY BERLIN.

Ze světa jsme si pak posvítili na novinku od Earla Sweatshirta. Jeho novou desku VOIR DIRE produkoval The Alchemist. Dále pak na několik zvučných skladeb z očekávaných desek a nemohl chybět ani tradiční přehled novinek doplněný o aktualizaci nových koncertů.

Kdo zase odložil vydání desky a kdo naopak vydá? Jaké soudní líčení je aktuálně na programu? Kdo všechno má zelený čtvrtek? A které hudební tipy doporučujeme? Poslouchejte Scénu s Opakem Dissu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.