Herečka Klára Miklasová: K taveňáku housku, ale k párku rohlík

15. říjen 2020

V mírně dada rubrice Brambora s vejcem se tentokrát Ivana s Alešem dovolali herečce, která hrála v seriálu Ulice a také v některých epizodách seriálu Modrý kód. Klára Miklasová pochází z Ostravy a prozradila nám, že nesnáší motýly. Přijde jí totiž, že si hrají na něco, co nejsou. „Byly to housenky, a teď už nejsou a hrajou si, jak jsou krásný,“ vysvětlila herečka svou nechuť k tomuto hmyzu.

Na ženě narozené ve znamení Kozoroha jsme ale vyzvídali i další klíčové informace. Ivanu třeba zajímalo, zda má raději paštiku nebo tavený sýr. Aleš, který je amatérský lékař, zjišťoval, jaký má Klára vztah k urinoterapii. „Asi bych to nezkoušela,“ odpovídala opatrně představitelka farmaceutky Darii ve stejnojmenném mysteriózním thrilleru a Aleš přikyvoval, ale myslel si svoje.

V telefonickém mini rozhovoru padly i další zcela zásadní otázky včetně nesmrtelné klasiky houska, nebo rohlík. „K taveňáku housku, ale k párku rohlík,“ rozčísla dilema herečka, která se objevila taky v seriálu #martyisdead a má doma pejska.

Do hudebního okénka Aleš vybral devadesátkovou reggae skladbu Informer, která se Ivaně nelíbí, ale jiným lidem třeba ano. Jejím autorem je kanadský hudebník, který si říká Snow a 30. října mu bude 51 let.

Jaký herec nebo herečka je podle Kláry Miklasové skutečně špatný? Nosí Aleš po kapsách růženíny? Jaký dokumentární film doporučuje Ivana jako pohlazení po duši? A čeho by se měl Aleš bát? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.