Herečka Martina Babišová: Rohlík je někde strašná vzácnost

13. říjen 2021

V aktuálním díle dada rubriky Brambora s vejcem jsme telefonovali herečce, kterou momentálně můžete vidět ve filmu Minuta věčnosti. V rozhovoru jsme zjišťovali nejen to, jaká barva je podle ní hnusná, ale i to, zda má radši kyklopy nebo kentaury. Žena ovládající historický šerm prý zrovna nemusí oranžovou a v případě kyklopa si nejprve nebyla jistá, co je to přesně za tvora. Aleš jí to ale naštěstí vysvětlil.

Probírali jsme i její názor na Orlanda Blooma, který dle jejího úsudku působí, jako kdyby levitoval. A samozřejmě jsme se ptali i na to, zda preferuje rohlík nebo housku. Rodačka ve znamení Blíženců má jasno v tom, že lepší je rohlík, který je podle ní na některých místech světa strašná vzácnost.

V hudebním okénku jsme si pustili skladbu Joyride z roku 1991 od švédského dua Roxette. Ivaně se tahle písnička nelíbí, ale to samozřejmě nic neznamená. „Je to píseň do auta, co?“ pokládá v souvislosti s hitem popové kapely řečnickou otázku Aleš, který ale nemá řidičák.

K čemu je dobré pití kmínové vody a jaké potraviny by měli jíst lidé narození ve znamení Býka nebo Blíženců? A čeho se bojí Martina Babišová? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.