Táňa Pauhofová: Samozřejmě, že mám kompost. A velký!

8. duben 2020

Ve studiu Radia Wave to dneska krásně vonělo česnekem, takže Ivana na úvod popustila uzdu svému pseudoléčitelskému já a doporučila Alešovi, aby si každý den vložil dva stroužky do nosu i jinam. Čas na další Ivanina doporučení naštěstí nebyl, protože na telefonu už byla připravená slovenská herečka Táňa Pauhofová. Na úvod řekla, že všetkých bozkává, a vůbec zněla na rozdíl od Ivany s Alešem celou dobu láskyplně a pozitivně.

Filmová a divadelní herečka v rozhovoru prozradila, že nemá televizi ani sociální sítě a ani jedno si pořizovat nehodlá. Má prý ale zahradu, na které je hodně práce a taky velký kompost. „Pořádnej kompost, takovej jsi, Ivano, v životě neviděla,“ chytračil hned Aleš, který ale samozřejmě Tánin kompost taky nikdy neviděl.

Rodačka z Bratislavy se podělila taky o nečekaný přínos stávající sociální izolace. Protože se prý teď potkává s méně lidmi, nemá se s kým srovnávat a díky tomu o sobě méně pochybuje. Ivanu tenhle pozitivní pohled na karanténu tak nabudil, že v následné otázce použila cizokrajné slovo dichotomie, což jí Aleš samozřejmě záviděl, protože ho mrzelo, že ho taky v rozhovoru nenapadlo použít nějaký sofistikovaně znějící termín.

Závěrem alespoň Aleš zapnul zbytky svých mentálních sil, vybičoval se k filmovému doporučení a podělil se o tip na umělecký snímek, ve kterém si dívka v Peru vsune do vaginy bramboru. V již tradičním hudebním okénku jsme si pustili skladbu, která se nevěnovala česneku ani bramborám, ale nevěře. Skladba Macarena od postarší španělské dvojice Los del Río se proslavila i díky videoklipu se svérázným tancem, který Aleš trefně označil za Harlem Shake devadesátek.

Komu, proč a co momentálně Táňa Pauhofová předčítá? Co trhaného měla Ivana k obědu? Kdo z moderátorské dvojice Ivana–Aleš má důvod o sobě pochybovat? A kolik nehtů na noze si Aleš zvládne sám ostříhat? To zjistíte, když si pustíte aktuální díl Brambory s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.