Hergot! inscenuje rozhlasovou hru Hej, Joe!

28. prosinec 2014

I letos si hergot!í tým nachystal sváteční speciál. Ve zvláštním vydání se všichni čtyři moderátoři – vánočně naladění (připomeňme, že Vánoce končí až 6. ledna) – pouštějí do něčeho, co tu ještě nebylo: inscenují původní rozhlasovou hru Radia Wave!

Krátký vánoční příběh z pera Jana Škroba nese název Hej, Joe! a zaměřuje se na postavu Josefa, „otčíma Páně“. Zatímco Ježíšovu matku Marii křesťané – zejména pravoslavní a katolíci – uctívají jako jednu z ústředních postav celé víry, Josef bývá přehlížen. I jemu přitom Hospodin nachystal nelehký úkol a zkoušku víry: přijmout dítě, které nebylo jeho.

V rozhlasové hře Hej, Joe! se setkáváme s Josefem, pro něhož je tento úkol na první pohled nesplnitelný. Svou ženu opouští, trápí se, upadá do deprese, podezřívá svého nejlepšího přítele. Ani víra v Boha člověku nečiní život snadným. Není od věci si připomenout, že Vánoce – u nás tak často spojované s ideály klidu a míru – jsou spojeny vedle naděje a radosti také s bolestí a pronásledováním.

autoři: Petr Wagner , Jakub Ort , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.