Hey bla! To sme asi my! Debutová deska Frayera Flexkinga je soundtrack pro novodobé stokáry

18. prosinec 2020

Na poslední rozhovor letošního roku se zastavil jeden z nejkontroverznějších rapperů československé scény. Zástupce uskupení BLAS Frayer Flexking, který má venku svoji debutovou desku STOKAR.

Kdyby se na tuzemské scéně vyhlašovali XXL Freshmans, jak tomu bývá v USA, Frayer by se tam letos rozhodně ukázal. Za poslední dva roky svého působení na scéně předvedl, že se svým ADHD módem dokáže v lidech probudit jak radost, tak nenávist. A to vše s patřičnou dávkou nadhledu a přirozenosti. Po tracích Rakety jak pizza a Nehehe s otcem rapu Rytmusem vybuchlo několik hlaviček – jak v řadách fanoušků, tak v řadách rapperů.

Proč ho někteří lidé nemůžou vystát a jak k tomu přistupuje on sám, se dozvíte v poctivě nadupaném a lehce chaotickém rozhovoru. A mezitím, co odpočítáváme čas do dropu desky STOKAR, dostává se ke slovu také kolega Yaya Rebel, který v lednu vydává svoje nové EP. Promluví ale také Wugof, který má na starosti grafickou podobu labelu BLAS.

V neposlední řadě pak bylo nutné vyhlásit naši soutěž o rare merch Scéna s Opakem Dissu. Poslední řádky, poslední slova, poslední díl roku 2020. Děkujem za vaše poslechy a těšíme se na leden, kdy se slyšíme v plné polní. Big rytířský loket!

Jak chutnaly řízky ve vězení? Co znamenají pro Frayera čísla? Jakej je jeho nejoblíbenější bizár ze světa internetu a co se poslouchá v base? To vše a mnohem víc se dozvíš v nejnovějším nabitém rozhovoru ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.