Hildebrandt, Trudi for dolls

23. duben 2011

V Modeschau jsme vám přinesli rozhovory se dvěma novými jmény, která nás zaujala minulý víkend na největším českém trhu s nezávislou módou – Code:Mode. Reportérka Anna natáčela s Martinou Malou, autorkou šperků Trudi for dolls, a Veronika Mayerová se setkala se švédskou oděvní návrhářkou Stellou Hildebrandt.

Obě designérky byly u svých stánků na Code:Mode samy, a tak jsme je nemohli přizvat k živému vysílání, které jsme odbavovali v kavárně Karlin Hall. Navštívili jsme je proto v průběhu týdne.

Rozměrné a přitom křehké šperky Trudi for dolls jsou jako z pohádek o panenkách skřítcích z čarovného lesa plného huňatého, sytě zeleného mechu, temně modrých borůvek, jasně červených brusinek a blyštivých drahokamů rosy na listech kapradí. V limitovaných počtech je ručně vytváří Martina Malá.

Stella Hildebrandt je mladá studentka oděvního designu a marketingu. Pochází ze Švédska, kde s vlastní tvorbou začínala, a v rámci svého aktuálního pobytu v Praze navrhuje oblečení pod značkou Hildebrandt. Její věci najdete na Fler.cz, Facebooku a od podzimu také ve vybraných kamenných obchodech.

Odkazy:
www.trudifordollsjewels.blogspot.com
www.hildebrandt.cz

Playlist:
JJ – Let Them (Sincerely Yours)
Bedouin Soundclash – Brutal Hearts (Pirate’s Blend)
Stereolab – Neon Beanbag (4AD)
Hoop Dreams – XC PR (Dream Team Unlimited)
Eels – Little Bird (Vagrant)
Manganese Madness – Dame (uns)
Paperfangs – Witches (uns)
White Denim – Drug (Downtown)
Jesse Ruins – Dream Analysis (Cuz Me Pain)
Micah P. Hinson – 2´s And 3´s (Full Time Hobby)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.