Hlavně nepřemazat záznam a zjistit to doma. Jaká byla dekáda v očistném proudu špinavostí?

23. prosinec 2021

Špína, pořad zasvěcený DIY a nezávislé hudbě napříč žánry, se začal vysílat před deseti lety v listopadu. Do výročního i vánočního speciálu si proto Judita, Kazatel a Šaman pozvali Roberta „Bobáče“ Candru, který stál u jejího zrodu. V družném hovoru jsme probrali začátky, příjemné chvíle ve studiu i momenty plné nervů a dost často i mlčení. Špína tonight – revolution tomorrow!

Bobáč s Kazatelem se tak po více jak pěti letech sešli v rámci Špíny společně ve studiu. Ta, v době svého vzniku, původně běžela jen jednou za měsíc a točily se v ní osobnosti i kapely z lokální scény. Bobáč zároveň Špínou navázal na svůj předchozí minipořad Candrball, ve kterém zaznívaly především hutné, pomalé a často psychedelické nahrávky.

4. narozeniny pořadu Špína: Petr Wagner a Robert Candra

Při ohlížení se za prvními díly i při vykládání těch největších špeků, které máme se Špínou spojené, jsme si pouštěli průřez kapelami, které se u nás za onu desítku let ukázaly. A vydali jsme se tak na nostalgický výlet s komickými i melodramatickými prvky.

Kdo byl vůbec první host ve Špíně? A kdo se k nám vícekrát vrátil? Za jakých okolností se ve Špíně proměňoval a doplňoval moderátorský tým? Na co opravdu rádi vzpomínáme a které zážitky bychom radši zapomněli? Co bylo pro Juditu, Kazatele a Šamana největším překvapením? A stal se někdy nějaký opravdový průšvih? Poslechněte si celou výroční Špínu ze záznamu!

Moderátoři pořadu Špína - Petr Wagner, Miloš Hroch, Judita Císařová a Honza Šamánek
autoři: Kristýna Císařová , Petr Wagner , Miloš Hroch , Honza Šamánek
Spustit audio