Hozená klubová rukavice a vysoce posazená laťka. Open Call mezi domácími beatmakery zarezonoval příjemně

29. říjen 2020

Výzva Flámu na CZ/SK producentské scéně příjemně zarezonovala a ve studiu se nám sešlo 19 věcí – od nevydaných tracků přes čerstvé remixy či edity až po rozverné bootlegy a tajné mashupové zbraně. Co track, to radost!

Začátek selekce se skladbami od projektů jako MyCash, Malcuth a Facutum nebo aaantikrist se nesl ve znamení tvrdých trapovo-dubstep-grime-bass hybridů, jaké by neudělaly ostudu ani v Epromově svodce. Výsostné tempo 140 evidentně stále šlape – a i řada zúčastnivších se beatmakerů se v něm cítí hodně pevně v kramflecích.

Stejně jako v rámci aktuálního rapového zvuku – beatové črty od Norberta Ronina, Rudascharz & Pingi Beats nebo JVNZ zní suverénně a světově. Když si občas odskočí i k neo-neonovité hopsavosti, jako mladičký tvůrce BethePlaya v úvodu svého remixu grimeového dona JME, naše beatovou nostalgií nasáklé srdce jen plesá.

Swingující Londýn v podání garážovitých útvarů ve stylu předepisuje ODODDNT, solidní brazilské tamtamy se zase ozývaly studiem díky šťavnatému editu od DJe Biftecha. Smlsli jsme si i na věcech od Makropulos, Wierdsky, Daftsins nebo klubového kolegy Krabse. Výživný blendový nášup tradičně doručil starý známý Ink Midget a závan svěžího DONK étosu zase litterbin se svou Brabičkovou dietou. Svezli jsme se i s dramíkem Hugo Hypetraina.

Ghetto house veteráni Footclan aka DJ Tuco a Side9000 se svou našlapanou novinkou opět nezklamali – nohu do dveří studia jsme šoupli i FVLCRVMovi s jeho hyper euforickou záležitostí eat me alive. A závěrečný heroický mashup v podání No Sleep Club crew? Nám nedá ještě dlouho spát – stejně jako zjištění, kolik skvělých věcí tu pod rouškou tmy vzniká. Tenhle flámí Open Call rozhodně nebyl poslední. Máme se nač těšit?

Co by FVLCRVM zvládl sníst zaživa? Kdo jezdí na dálnici zásadně 140? A zač je toho DONK? Poslechněte si Flám s novinkami od domácích tvůrců!

Playlist:
Daftsins  Journey
MyCash  Weirdo
Malcuth & Facutum  Shaolin
aaantikrist  m140_part2
Krabs  heavyweight rmx v01
Rudascharz & Pingi Beats  skrz tebe/copy paste
JVNZ  slice140
Norbert Ronin  93VirtualLovestory
Wierdsky  El Toro
JME  If You Don (BethePlaya remix)
Prescribe Da Vibe  Cool Today (ODODDNT remix)
Makropulos  Patient Zoro
DJ Fioti  Bum Bum Tam Tam (DJ Biftech edit)
Ssaliva x Sky H1 x Wacka Flocka  Rages In Da Paint (Ink Midget blend)
Idea x Matys x Prezident Lourajder x Alix Perez  Kym Dycham (Hugo Hypetrain flip)
Brabiček  Cozy Freestyle (litterbin DONK edit)
Footclan  Picture

FVLCRVM  eat me alive

No Sleep Club  Gimme! (A Hung Up Lord)

 

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.