Hudební tip: Lake Malawi naladěni na prosluněné dovolenkové tracky

15. září 2022
Tip

Tuzemská indie-popová kapela Lake Malawi – v základu tvořena zpěvákem Albertem Černým a baskytaristou Jeronýmem Šubrtem – se letos opět hlásí o slovo s čerstvými singly Spinning nebo Mermaid Surf Club, které předznamenávají vydání jejich nové desky. Tento měsíc stihli také odehrát živý koncert v našem proskleném studiu v rámci další Radio Wave Studio Session. Koho Albert a Jeroným řadí mezi své hudební objevy?

„Chtěl bych doporučit španělského zpěváka a muzikanta, jmenuje C. Tangana a poslouchá ho 11 milionů lidí, takže jestli jste o něm neslyšeli, tak to je vlastně vaše chyba,“ směje se Albert a zmiňuje svůj hudební tip, zatímco kontroluje zpěvákův profil na streamovací platformě. „Strašně jsem si oblíbil písničku, která se jmenuje Comerte Entera,“ říká a prozrazuje, že se o C. Tanganovi dozvěděl skrze portugalskou kamarádku.

Baskytaristu Jeronýma prý v poslední době hodně baví nové album Calvina Harrise nazvané Funk Wav Bounces Vol. 2. „Mám tam oblíbenej track Ready or Not s Busta Rhymesem. Baví mě ten groove, ono je to hodně založené na base. Tím, že jsem baskytarista, tak v podstatě stahuju ty linky a strašně mě to baví,“ vysvětluje.

Čí skladba Alberta Černého z Lake Malawi takzvaně rozsekala? Poslechněte si celý hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.