Hudebník Filip Černý: V létě je nejlepší se svlíkat a pouštět větrák

11. červenec 2024

Hostem dada rubričky Brambora s vejcem (vajíčkem) byl hudební dramaturg Radia Wave a frontman kapely Good Times Only Filip Černý. Ten se rozpovídal mimo jiné o tom, jaké nejhnusnější jídlo v životě jedl a co je jeho oblíbený pozdrav.

V rozhovůrku jsme rovněž zjišťovali, jestli podle Filipa existuje láska a jakou má barvu. „Hřejivou barvu… Taková jako rudá vyloženě,“ měl v barvě lásky hned jasno Filda. Filip nám ale poradil i s tím, co je nejlepší dělat v létě. „Svlíkat se podle mě… Když je člověk sám,“ zamyslel se nad oblíbenou letní aktivitou Filip a dodal, že taky doporučuje na sebe pouště větrák.

Písničku do hudebního okénka vybral tentokrát host a ne Aleš. Filip vybral skladbu Plantasia od kanadského hudebníka Morta Garsona. Track pochází z alba Mother Earth's Plantasia, které vyšlo v 70. letech a dle autora se jednalo o hudbu, kterou by měly poslouchat rostliny.

Čeho se bojí lidé narození ve znamení Býka ve vztahu? Čemu by se měl věnovat Aleš ve svém novém (zatím bohužel neexistujícím) podcastu? A co je podle Filipa největším problémem české hudební scény? A jak ten problém souvisí s oříšky? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.