Dvojnásobný mistr ČR ve slam poetry Jan Jílek: Rád bych byl trenkami lehoučkými jako pírko

8. srpen 2024

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl programový ředitel Letní filmové školy a průkopník slam poetry v České republice Jan Jílek. Jan svého času dokonce dvakrát vyhrál mistrovství ČR ve slam poetry a tohoto výkonu si dodnes považuje. Nás ale zajímaly úplně jiné věci. Například to, co je podle Jana nejlepšího na Uherském Hradišti, kde se každoročně koná Letní filmová škola.

Myslí si Jan, že existuje láska? A jak vypadá? „Láska je všude kolem nás. Láska je základní princip,“ rozvášnil se Honza při této zásadní otázce. Ptali jsme se ho ale také na nejtrapnější životní zážitky, na ideální kombinaci jídla a filmu a také na to, jakým by se chtěl stát kusem oblečení. V tom měl Jan naprosto jasno, protože kdyby se musel proměnit v nějaký kus oblečení, tak by nejradši byl trenkami lehoučkými jako pírko.

Zrozenci kterých znamení horoskopu potkají do konce prázdnin svou spřízněnou duši? Kterými třemi slovy by se Jan Jílek popsal a co je podle něj nejpřeceňovanější film všech dob? Poslechněte si rozhovůrek.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.