Hudsonovy hořáky, Aphexův Titanic a Tommyho Cash. Když v klubu duben přichází

15. duben 2021

Ve Flámu není prostor pro jarní únavu – máme totiž stále plné ruce práce s pouštěním nových bangerů. V případě tohoto dílu často i staronových, protože opakování je matka klubové moudrosti. A některé bangery prostě stojí za připomenutí.

Když navíc Flám zrovna vyjde na 14. dubna, je jasné, že nebude chybět nepotopitelný IDM titán Aphex Twin – a dost možná i některé odvážnější verze jeho kultovní ódy na Titanic.

Nechtěli jsme se ale jen utápět v nostalgických emocích – z nové desky Iglooghosta totiž nic takového nevyzařuje. Až na ni budeme jednou se slzou a tikem v oku vzpomínat, ověříme si, jak moc je dnes nenápadný beatový nerd napřed.

Možná stejně, jako byl před více než deseti lety napřed Hudson Mohawke, když internetem kolovalo jeho první demo album Hudson's Heeters vol.1. To mělo za následek Hudsonovo upsání labelu Warp ve velmi raném věku a de facto tak doopravdy nastartovalo masivní klubovou kariéru tohoto „věrozvěsta aqua-crunku“ (shout-out Karel Veselý!).

Při poslechu jeho myspacové prvotiny, která dnes vychází remasterovaná na vinylu, se ale nelze ubránit dojmu, že HudMo zvuk už byl se vším všudy zcela hotový tehdy, v zabordeleném nerdím pokojíku v domě rodičů, pod nánosy plechovek a obalů od chipsů. Průkopnické počiny někdy vyžadují estetické oběti na jiných frontách. Díkybohu za ně.

Jakou polohu z Moneysútry Tommyho Cashe preferujeme? Kdo nás poslal ke dnu jak Titanic? A jak zní turecký Justin Bieber? Poslechněte si Flám s Aphexem, Hudsonem a dalšími heetery! 

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.