I Love Your Boyfriend, Šach Mat, Sharp

13. říjen 2010

Přinášíme reportáž z módní performance oděvů Zuzany Kubíčkové a šperků Dany Bezděkové v choreografii OLO. Průběh audiovizuální šachové partie v rámci Designbloku zachytila na mikrofon reportérka Anna Mayerová.

V rozhovoru s Janem Zemanem vám představíme finální podobu kolekce Sharp pro letošní přehlídku Shooting Fashion Stars. Navštívili jsme také křest nové kolekce Leeda s názvem I Love Your Boyfriend.

Jednou z událostí letošního Designbloku byla audiovizuální šachová hra Oldřišky Křížové se šperky Dany Bezděkové a oděvy Zuzany Kubíčkové. Show byla promyšlená do posledního detailu: šachovými figurami a jejich charakterem nebyly ovlivněné jen šperky a oděvy, ale i výběr jejich nositelů. Performance Šachmat navíc velmi citlivě a vtipně doplňovala osobitá hudba od V! z Kikimora Hay. Více v reportážy od Anny Mayerové.

Návrhářské duo Dvojitá porce je nejmladší letošní Shooting Fashion Star. V rozhovoru s Janem Zemanem se dozvíte, kam společně s Veronikou Průšovou posunuli kolekci Sharp, se kterou se budou prezentovat na slavnostním večeru SFS v DOXu 20. října. Dozvíte se také o dalších plánech Dvojité Porce ohledně pánské módy.

Lucie Trnková a Lucie Kutálková přichází s realizací nové kolekce Leeda, která vznikla velmi zajímavým a neobvyklým způsobem. Lucie oslovily několik potenciálních adeptů na pozici Boyfriend a požádaly je o vytvoření návrhu oděvu, který by sami rádi nosili. O tomto plánu jsme vás v Modeschau informovali před více než rokem, kdy ještě byla idea v začátcích. Teď je už kolekce I Love Your Boyfriend k vidění v butiku Leeda v Bartolomějské ulici v Praze a v náhledech letmo ve fotogalerii na FCBK Modeschau. O nápadu a jeho uskutečnění natáčela s Luciemi reportérka Anna Mayerová.


Odkazy:
www.leeda.cz
sfstars.cz
dvojitaporce.cz
kikimoraspath.tumblr.com
www.olo-dressing.cz
www.danabezdekova.cz
cargocollective.com/zuzanakubickova/shah-mat



Playlist:
Blackbird Blackbird - Fade to White (Double Denim)
CFCF - Before and After Light (Acephale)
I Do Not Love - Should I (uns)
Enormous Shadow - Nightspots (uns)
Museum of Bellas Artes - Watch The Glow, Dreamtrak Diamond Sound (Force Majeure )
Fostercare - Cold Light (Disaro)
La Sera - Never Come Around (Hardly Art)
Metrotune - Casio Beach (uns)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka