Imagine Cup

21. červenec 2011

Technologický vývoj, software a PC hry na českých vysokých školách a v rámci soutěže Imagine Cup - to bylo téma odpoledního vysílání Radia Wave 21. července 2011.

Hosty Odpolední session byli Filip Řehořík, manažer akademických projektů Microsoftu, který Imagine Cup pořádá, Martin Novák, člen týmu Celebrio, a David Jozefov, zástupce týmu WickedTeam, kteří oba se svými projekty uspěli ve finálovém klání v New Yorku.<

Imagine Cup je studentská soutěž vyhlašovaná od roku 2002. Soutěž je určena studentským týmům i jednotlivcům se zájmem o moderní technologie a jde o největší soutěž svého druhu na světě. Imagine Cup je rozčleněný do technologických, znalostních a digititálně-uměleckých kategorií. Trojice studentů VUT Brno Wicked Team letos postoupila do finálové trojice v kategorii „vývoj her“ se strategickou hrou Firefighters: Whatever It Takes. Jejím cílem je hráčům vysvětlit chování lesních požárů, postupy hašení a způsoby ochrany před nimi. V kategorii "vývoj softwaru" postoupil mezi 18 nejlepších na světě i český tým Celebrio Software, který nakonec skončil sedmý a který vyvíjí webový operační systém pro seniory.

Odkazy:
http://www.celebriosoftware.com/
http://www.imaginecup.com/

autor: Pavel Sladký
Spustit audio