Jak by vypadaly známé seriály v době koronaviru? Upíři by neměli koho lovit, Přátelé by si pomáhali

7. duben 2020

Americký magazín Vulture před několika dny publikoval článek, ve kterém scenáristé úspěšných seriálů shrnují, jak by vypadala koronavirová epizoda seriálů, jako je Veep, 30 Rock nebo Brooklyn Nine-Nine. V novém díle popkulturního pořadu Kompot jsme se nad tím zamysleli i my. Jak by například dopadli takoví Přátelé?

Tina Fey a Sam Means mají, co se týče seriálu 30 Rock, jasno. Tracy Morgan se už z nákazy COVIDem-19 vyléčil a své onemocnění by vysvětlil následovně: „Moji hadi jí netopýry a já se učím na hadech, jak mám líbat, takže nebylo cesty zpět, Liz Lemonová!“ Celý článek, ve kterém se vrací ke svým postavám mimo jiné autoři seriálů Ztraceni, Frasier či Zoufalé manželky, si můžete přečíst zde.

V prostředí New Yorku se natáčí i reality show The Real Housewives of New York. Tragickou zprávu přinesla před čtyřmi dny americká média, která informovala o úmrtí jednoho ze střihačů tohoto pořadu Petera Gamby, který zemřel na koronavirus. Tím se infikoval také moderátor a tvůrce všech „manželek amerických měst“ Andy Cohen. I proto bude reunion franšízy z Atlanty probíhat online. Jak může dojít k dramatu, když musí všichni zůstat doma?

Se společným posezením na sedačce by měli koronaviroví Přátelé utrum

Koncem května jsme měli na streamovací síti HBO Max vidět speciální díl pořadu Přátelé. Premiéra dílu se zdržela a nám tak zbývá jen snít. Podle blogerky Jany Patočkové a filmové produkční Bětky Noll by přitom jen koronavirus vydal na celou sezónu zábavných epizod. Phoebe by si podle nich mohla v dnešní době vydělat jako autorka ASMR videí, hygienou posedlá Monika by byla na epidemii zdaleka nejpřipravenější a nejhůř by karanténu nesl vedoucí kavárny Gunther. Co by se v dílech Přátel ještě dělo, si poslechněte už teď.

Scenáristka a autorka podcastu Dneska se koukám Tereza Nováková se podívala na život jiné skupiny přátel, a to těch z Jak jsem potkal vaši matku nebo na upíry z Co děláme v temnotách. Byli by upíři náchylnější na nový typ koronaviru, nebo by měli imunitu silnější? A jak by se s epidemií vyrovnal výrazně depresivnější seriál K smíchu, ve kterém exceluje Jim Carrey?

Ve shrnutí novinek uplynulého týdne jsme se mimo jiné zaměřili na rappera Playboye Cartiho, který je údajně zasnoubený s Iggy Azaleou. Proč jej zadrželi policisté? A který český režisér připravuje pro Českou televizi nový komediální seriál o koronaviru? Vše zjistíte poslechem nového dílu Kompotu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.