Jak ztvárnit konec světa? Kapela Island Mint uvádí poloanimovaný videoklip v exkluzivní premiéře

18. červen 2024

Vítězové 11. ročníku exportního projektu Radia Wave Czeching 2023, kapela Island Mint, představují čerstvý videoklip k singlu Burnout v premiéře na Radiu Wave.

Apokalyptický lovesong Burnout nabral vizuální kontury pod taktovkou světově renomovaného režiséra Marka Partyše, který dokonale dokreslil vizi kapely. Videoklip vypráví příběh dvou milenců kráčejících světem sužovaným válkou i klimatickou krizí. V hlavních rolích se v klipu objevují Alžběta Malá a Vojtěch Vodochodský, které Partyš zasadil do prostředí tvořeného surrealistickými animacemi.

Alžběta Malá v novém klipu kapely Island Mint

Jak je možné začít milostný vztah v době, kdy se svět řítí do záhuby? „Tuto paradoxní pozici mladého člověka jsme se rozhodli ztvárnit ve skladbě Burnout, apokalyptické lovestory založené na kontrastu mezi motivy láskyplného opojení a zdrcující pomíjivostí,” představuje skladbu frontman Matyáš Adámek.

Vojtěch Vodochodský a Alžběta Malá v novém klipu kapely Island Mint

„Klip vypráví tento příběh o dvou mladých lidech, kteří se do sebe zamilují, a na pozadí náznaků konce světa probíhá jejich chemické opojení láskou, které vyvrcholí samotným zánikem světa.” dodává režisér a autor klipu, Marek Partyš, se kterým kapela spolupracovala poprvé. Partyš patří mezi oceňované režiséry, na tvorbě hudebních videí v minulosti spolupracoval s kapelou Son Lux nebo s českým duem Dva.

Vojtěch Vodochodský v novém klipu kapely Island Mint

Skladba Burnout vznikla v pražském studiu Andel Sound, o produkci se postaral zpěvák kapely Matyáš Adámek. Skladba a videoklip vznikly jako součást výhry exportní soutěže Radia Wave Czeching 2023, díky které se kapela letos představila i na největším evropském showcase festivalu Eurosonic v Nizozemsku.

Na cestu k zahraničnímu publiku vyslal Czeching v minulých letech kapely Wild Tides, VR/NOBODY nebo Himalayan Dalai Lama a zpěvačky a skladatelky Never Sol, Amelie Siba a Tea Sofia. Ročník 2022 si podmanila zpěvačka Aiko.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.