Jaké měl Indiana Jones číslo kartičky do videopůjčovny? Největší Nástroj osudu je rychlodabing

30. červen 2023

Čelisti se rozhodly vyčistit svoje videohlavy a odplísnit všechny staré kazety. Na konci června totiž startuje nový podcast, za kterým stojí Aleš a Tonda a který se jmenuje VHSky: Těžko je smazat. Jak nesmazatelně se vzpomínky na éru videa vepsaly do našich mozílů, to se dozvíte v analogovém speciálu. A zjistíme také, jaké artefakty si Indiana Jones odvezl z dovolené v (starověkém) Řecku.

„Všechno je to totálně odvozený, ale přesto jsem se bavil,“ hodnotí Tonda nejnovější film Indiana Jonese tónem ostrým jak prásknutí bičem. I Honza pochvalně dává klobouk dolů. Jen Tomáš se nového dobrodružství filmového archeologa štítí víc než sám Indiana Jones hadů: „Musím říct, že jsem se na to nenapojil,“ říká žíznivě.

Skutečným nástrojem osudu se v novém díle Čelistí staly videokazety. „Z kazety s hororem Re-Animátor mám dodneška trauma,“ přiznává Aleš. Vítek zase prozradí, která VHSka může za to, že si dlouho pletl sex s bičováním, a hudební publicista Karel Veselý přizná, že by chtěl dostat facku od Heleny Růžičkové.

Odhalí film Indiana Jones a nástroj osudu, že největší slabinou nacismu byla osobnost Adolfa Hitlera? Který taxikář má největší pupek? Proč putovala věc připomínající mužské přirození rovnou do odpadního koše? Prošel by starostovi města Znojmo ilegální prodej zmrzliny? A proč jsou lidé ochotní utratit tisíce dolarů za videokazetu s filmem Pomsta šprtů? A jestli je vám z nás na blití, tak zmizte a vypadněte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.