Japonci chtějí chrám ve vesmíru a žena volala policii kvůli velkému bobku. To jsou nej zprávy týdne

19. únor 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejsladší rozinky ze zpravodajské žemlovky. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici Japonska a vesmíru upoutala zpráva o tom, že jedna japonská firma chce vystřelit na oběžnou dráhu satelit, uvnitř kterého bude buddhistický chrám. Svatostánek obíhající Zemi ve vesmíru by měl být podle konstruktérů satelitu dostupný pro návštěvy ze Země. Co ovšem Ivanu zklamalo, je fakt, že svatyně bude velká asi jako šperkovnice. Sliby chyby, myslí si Mikrovlnky.

Zuzana jako obvykle zaměřila svou pozornost spíše do moravského regionu. Zamilovala si informaci o tom, že strážníci Městské policie Milovice přijali při hlídkové činnosti oznámení od jisté ženy, která našla v záchodové míse hada.

Záchodový poklop byl oznamovatelkou duchapřítomně zatížen domácí elektronikou. Po odstranění veškeré zátěže se jeden ze strážníků obětoval a nahlédl tzv. „pod pokličku“. Identifikace předmětu se náhle ukázala jako snadná a špatně spláchnutý „had“ byl strážníky ještě jedním spláchnutím zlikvidován. Vskutku mysteriózní příběh, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi svatostánkem na oběžné dráze a ženou, která má problémy se splachováním, nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.