Japonský šéfkuchař maluje jídlo, které sní a Moravan ukradl violoncella. To jsou top zprávy týdne

15. prosinec 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají to nejlahodnější cukroví ze zpravodajského tácu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku jako milovnici ramenu zaujala zpráva o tom, že japonský šéfkuchař si 32 let maluje jídla, která sní: všechno pro něj začíná v momentě, kdy vstoupí do restaurace nebo kdy mu domů dorazí objednané jídlo. Už během konzumace si šéfkuchař a umělec v jednom podrobně zapisuje, co jí a jak mu to chutná. Na kresbách, které následně tvoří, jsou vidět všechny ingredience a Kobajaši kolem obrázků taky vpisuje svůj názor, názvy i ceny potravin.

Zuzanu ohromila informace o tom, že italská policie rozluštila záhadu prořezaných pneumatik. Skryté kamery ukázaly, že poškozením gum stojí tamní pes slyšící na jméno Billy. Podle veterinářů lze chování psa vysvětlit tím, že trpí těžkým zánětem dásní a kousáním do pneumatik si chtěl ulevit od bolesti.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: muž s parukou a zvláštní chůzí v Blansku ukradl dvě violoncella a hrál si u toho na učitele hudby.

Je mezi moravským šibalem, kousavým pejskem a inspirativním kuchařem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.