"Ještě pořád"

23. leden 2004

"Tak jsme zase zpátky v tvojim areálu / stejný záliby, hlavně v rapu, muzice a v pálu / deska plná městskejch historek a žádná fikce / furt naše produkce, lyrika a dikce!" hlásají hned první rýmy nového singlu Indyho a Wiche. Tak jak to sami ve dvou peckách ("Ještě pořád"/"Originalny Pilsner") možná až úmorně opakují, jsou tu zpátky.

Tři muchachos českého rapu. Se svou debutovou deskou "My3" projeli snad i Poslední lhotu, navštívili všechna místa s podstatným jménem "klub", vystoupili na každém větším festivalu léta, které teď tak postrádáme. Komu chyběl rap takzvaného "pražského vypáleného štýlu", může jásat. Producent Wich aka Máňa ukul dvě nové pecky, s novým lepším zvukem. Chce se vám spíš trsat než zarytě sedět se sluchátky a hledat důvody proč a jak. Pro druhou skladbu si přizvali na mikrofon dva polské hosty, Elda z u nás populární varšavské kapely Grammatik a nové jméno na scéně našich sousedů, rapera Pjuse. Rapu nelze nic vyčítat, Andre (Indy) tu jede známou cestu svým stylem, který ho dělá na naší skromné scéně jedním z největších. Ale chybí tu druhý MC, talentovaný La4 (chybí i v názvu kapely). Polština ostřílená zkušenostmi si tu tak získává své místo. Avšak, kdo by čekal, že se styl a úroveň nových pecek posunula někam dál, než ji známe z "My3", bude asi zklamán. Oba dva tracky jsou si až příliš podobné, i přestože tu Andreas nešetří svými slangovými neologismy, jeho skromné ódy na "ně3" začínají po-x-té znít už trochu nudně.

00178321.jpeg

Wich našel nový lepší zvuk, ale nebýt hodně podařeného remixu na "Originalny Pilsner", byl by celý singl jako jedna plynulá cesta bez začátku a konce. Navíc zvukový mastering provedený v Polsku je o třídu lepší než ten český. Deska vychází jak na vinylu, tak i na CD pod labelem MadDrum. Krom Wichova a Laforova sóla mají v tomto roce Indy a Wich příjít s novou deskou, můžeme se myslím jenom těšit.

00178322.jpeg

INDY A WICH MadDrum, 2003

"Ještě pořád", hudba: Wich, text: Indy
"Originalny Pilsner", hudba: Wich, text: Indy, Eldo, Pjuz
"Ještě pořád" instrumental
"Originalny Pilsner" remix, hudba: Wich

autor: K-Hill
Spustit audio