Jezus Kristus Neexistus? Rozhovor s J.A.R. o vzniku nového alba a mnoho dalšího

20. červen 2023

Dlouho očekávaná deska skupiny J.A.R. se dočkala vydání 16. června a my jsme vyrazili za Romanem Holým, Otou Klempířem a Michaelem Viktoříkem, abychom si s nimi popovídali o příběhu jejího vzniku. A právě rozhovor s několika ukázkami z alba tvoří hlavní náplň tohoto vysílání, kterou ještě Roman doplňuje o osobní pozvánku na nadcházející festival Metronome Prague, kde vystoupí Monkey Business ve zcela speciální sestavě.

Rozcestník pro poslech alba Jezus Kristus Neexistus? najdete tady.

Poslední týden byl ale obecně bohatý na nově vydaná alba. Baskytaristka Ida Nielsen nás svou nahrávkou More Sauce, Please! téměř zaskočila, zato na čerstvé desky od Meshell Ndegeocello i Lina Rountreeho jsme se chystali několik měsíců. A i díky nim byl nakonec tento díl o dost pestřejší, než se z pohledu na jeho playlist může zdát.

Na 30. června chystá Nicola Conte nové album Umoja, ze kterého už je pár skladeb venku. Poslechnout si je a italského kytaristu, DJe a producenta spolu s muzikanty a hosty na desce se podílejícími můžete podpořit třeba zde:

Další čerstvě vydaná deska, která by neměla uniknout vaší pozornosti, se jmenuje The Message a jejím autorem je Lin Rountree. Poslechnout si ji můžete tu:

Jestli někdo umí být spolehlivě žánrově nezařaditelný, tak je to Meshell Ndegeocello, která tento týden přispěla do světového hudebního fondu albem The Omnichord Real Book plným různorodých skladeb s neméně různorodými hosty.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.