Jiří Procházka: Britské ostrovy

17. únor 2013

Irsko, Skotsko, Hebridy, Orkneje a Britské ostrovy vůbec. Cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave plní praktické tipy i zážitky z vícera výletů Jiřího Procházky.

Která prehistorická památka je lepší a působivější než Stonehenge? Jaký je Newgrange a Knowth? Jaký je výstup na nejvyšší horu Velké Británie Ben Nevis (1361 m.n.m.)? Jak je to s různými britskými jazyky, s dopravou např. na Orknejích, odkdy se turistovi vyplatí irská Heritage Card a jestli je pro kontinetálního Evropana problém řízení vlevo, se dozvíte ze záznamu nedělního živého vysílání...

Tématem vysílání byly megalitické památky, středověké hrady a klášterní komplexy (např. klášterní komplex v Kellsu a hrad Trim), nástěnné malby v Belfastu a Derry , přírodní zajímavosti, ale také obětování pohanským bohům za jejich přízeň ohledně počasí.

Deníky, fotky a další informace od Jiřího Procházky najdete na jeho stránkách.

Sledujte také Facebook Casablancy.


Zobraziť Jiří Procházka: Britské ostrovy na väčšej mape

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.