Jitka Čvančarová: Můj beran se jmenuje Hagrid

17. duben 2020

Ivana za poslední dva dny stihla ztratit klíče, roušku, platební kartu a peněženku bez platební karty. Část z těchto věcí naštěstí opět našla, ale sluníčkově naladěný Aleš jí hned vpálil, že lidskou důstojnost na rozdíl od klíčů už asi nenajde. Začátek rubriky byl tedy milý a vřelý jako obvykle.

Jitce Čvančarové jsme se dovolali v trochu nevhodnou chvíli, protože se jí zrovna probudilo dítě. I tak ale trpělivě odpovídala na naše investigativní dotazy typu houska, nebo rohlík a co jste měla k jídlu. Jitka prý dnes ráno vařila ovesnou kaši a k obědu dělala hovězí karbanátky. „Vy jste šikovná,“ záviděl Aleš a v žaludku se mu ještě obracely špagetky s kečupem, které si dal k obědu on.

Leckoho možná překvapí, že herečka chová ovce a berany. Jsou to prý ale spíš zvířecí přátelé a nejsou určeni na jídlo. S jedním beranem dokonce před pár dny natočila Jitka video na svůj Instagram. Beran se prý jmenuje Hagrid a i další členové zvířecí rodiny v její domácnosti mají jména po různých postavách ze ságy o Harrym Potterovi. Rodačka z Mělníka v telefonátu zmínila i to, že má vřelý vztah k půdě a na rozdíl od Ivany s Alešem umí také ocenit tvrdou dřinu, která za zemědělskou prací stojí.

Čtěte také

Ivanina moderace byla dneska ještě o něco krkolomnější než obvykle (vymlouvala se na to, že byla ráno cvičit), a tak jí Aleš vyfoukl geniální otázku, jakou barvu nemá ráda. „To je těžký,“ zaváhala zpočátku Jitka, ale pak dodala, že to bude asi nějaká zeleno-khaki barva, tedy hovínková. „To Ivana nenosí nic jiného,“ smál se Aleš, i když to samozřejmě není pravda. Bílé pečivo prý Jitka vůbec nepreferuje a má radši žitný chleba. Maximálně tak prý z housek a rohlíků olupuje sůl nebo mák.

V hudebním okénku jsme slupli krásnou belgickou pralinku v podobě letního bangeru Bailando z roku 1996. Za mezinárodním hitem stojí eurodancový projekt Paradisio původem z města Liège. Aleš ještě stihl jako pravý polyglot zmínit, že si na Wikipedii přečetl, že Bailando znamená „tančení“.

Zabývá se Jitka Čvančarová povrchními věcmi? Co plánuje Ivana ztratit v nadcházejících dnech? A do jaké bradavické koleje patří Aleš? Poslechněte si celou rubriku Brambora s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.