Kapr nebo Kure Kure? Servírujeme tučný nákyp z nejbizarnějších filmových lahůdek všech dob

19. prosinec 2020

Filmově-kritický magazín Čelisti připomínal během předvánočního speciálu verbální verzi račích závodů, při které všichni zúčastnění nekoordinovaně kmitají kolem studia a za bojového pokřiku se navzájem odkopávají vypečenými kinematografickými tipy a postřehy.

Aleš, Vítek a Tonda tentokrát solidárně přizvali do party ještě dvojici hendikepovaných hostů. Hudební publicista Karel Veselý dorazil pouze s jednou nohou a autorka čelistních textů Tereza Kunderová si zase doma zapomněla vnady, jak jí ostatně chlapci nezapomněli připomenout věnováním skladby Big Titty Anthem.

Plánem večera bylo prokousat se sedmi rubrikami se záludnými veřejnoprávními názvy, jejichž výčet otevírala rozehřívací Scéna, ve které někdo dostane do hlavy. „Připravil jsem jen takovou drobničku, fascinuje mě film, kde si někdo hlavu sám vodpraví. Jde samozřejmě o Post Tenebras Lux Carlose Reygadase, nic takovýho jsem v životě neviděl. Zoufalý člověk, který se vyrovnává s tím, že někoho zabil, stojí v dlouhém záběru, a když to nikdo nečeká, začne se vytahovat za hlavu, až ji za takovýho páravýho zvuku urve. Jeden z nejkrásnějších bizárů artové kinematografie!“ doporučuje spoilerem Aleš a vzápětí začíná představovat svou bohatou audiální sbírku hnilobných prdů.

„Já jsem dělal na nejlepší prd ve filmu opravdu poctivou rešerši, protože prdy patří mezi moje nejoblíbenější témata,“ nasává inspiraci Vítek. „Zmínil bych především scénu, která je zároveň spojená i s dlouhým vydatným zlatým deštěm zakončeným obřím prdem. To je samozřejmě Frank Drebin a tisková konference, na které si zapomene vypnout mikrofon,“ připomíná láskyplně Bláznivou střelu, jeden z nejlíbeznějších počinů v dějinách kinematografie.

Líbezný je ovšem i Tondův oblíbený pořad z rubriky Hlavonožec, který Čelisti doporučují nejmenším posluchačům. „Kouzelná školka pro Japonce, to je show ze 70. let Kure Kure Takora o chobotnici, který se všechno líbí a říká ‚kure, kure‘, což znamená ‚dej mi to, dej mi to‘,“ libuje si Tonda. „Já tě vypínám!“ huláká Aleš, který nenávidí kuřata i chobotnice (stejně jako veškeré ostatní jídlo) a je už celkově velmi podrážděný nekonečným čekáním na Ježíška.

Najde pod stromem Aleš konečně poukázku na liposukci? Naučí se Karel techniku čůrání pouze jednou denně nebo zvolí raději Tondovu metodu chození v plenkách? Musí si Vítek holit prsa? A musí si je holit i Tereza? Proč Meg Ryan nikdy nehrála Popelku? Probere podle statistik z kómatu více pacientů medicína nebo hity kapely Dýza Boys? A na kterého slavného režiséra letos před lotyšskou sámoškou zbyla v kádi místo šupináče už jen vánoční RIPka? Poslechněte si adventní koncert vybahněných kapřích Čelistí!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Karel Veselý , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.