Každý posloucháme jinou desku. Filozofická seance s vítězem Startéru Pandoo

11. září 2017

Poprvé jsme ho zaslechli loni v lednu. Pár měsíců nato už producent a songwriter Pandoo sbíral ceny ve Startéru i v soutěži časopisu Full Moon – 1band2play. Teď se do studia Startéru vrátil s hotovou debutovou deskou Multitudes.

„Multitudes je pro mě rozmanitost. Okolo mě je tak velký množství možností, pohledů. Zkouším se dívat na věci tak, abych je nedával do nějakých přihrádek,“ vysvětluje Pandoo – v civilním světě student filozofie Jan Hrubý – název své desky. A na nás samotných pak ukazuje příklad – dřív jsme Pandooa škatulkovali k Owenu Palletovi, debut Multitudes připomíná spíš desky jednoho z předních producentů labelu Ninja Tune, Bonobo. „Já nevím, Bonoba moc neznám a neposlouchám ho,“ říká rozpačitě Pandoo, který si v playlistu nechal odehrát třeba Vince Staplese. Multitudes mluví částečně o tom, že každý z nás poslouchá jinou desku, o tom, že i když dva lidi říkají totéž, můžou tím myslet něco docela jiného.

Poslechněte si poslední vydání Startéru, kde jsme mimo jiné probrali i to, proč má Pandoo tak rád elektronického producenta Arcu nebo současný hip hop, ale ze zvuku jeho desky by to člověk nepoznal. „Multitudes jsou pro mě v lecčem experimentální, ale jen tak, abych to zvládnul ukočírovat. Možná, že další desky budou mnohem experimentálnější.“

Křest alba Multitudes
autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka