Každý rodič si aspoň jednou týdně představí, jaké by bylo ty děti nemít, říká Big Daddy Mikky

2. srpen 2023

„Řeším denně, jestli jsem dobrej táta. Ale nemám na to odpověď. Žiju a snažím se, aby se můj syn smál. Dokud je štastnej, dělám svoji práci dobře,“ říká stand-up komik Mikoláš Trkal, který na sociálních sítích vystupuje pod jménem Big Daddy Mikky. „Řekl jsem si, že se synem můžeme růst spolu. Jít vedle sebe bez toho, abych já ho pořád nějak natahoval.“

Mikoláš se o tom, že se stane otcem, dozvěděl v devatenácti letech. „Rozhodl jsem se, že budu strašně zodpovědnej, strašně dospělej a budu vydělávat strašně moc peněz. Že budu klasickej fotřík, co jezdí v minivanu na fotbalový tréninky. To úplně nevyšlo,“ hodnotí se.

„Každej rodič se aspoň jednou týdně zasní a přemýšlí o tom, jaký by byl jeho život bez dětí. Všichni to známe a víme, jaký to je. Já už ale prostě rodič jsem, budu jím do konce života a budu to dělat nejlíp, jak budu umět. To je moje filozofie,“ říká.

„Taky nechci doporučovat plínky ani prací prášek ani dělat nereálný fotky toho, jak krásná jsme rodina. Takhle ten život nevypadá a jeho pravá surová stránka je přece mnohem zábavnější,“ dodává.

„Baby Shark je totální banger.“ Poslechněte si rozhovor se stand up komikem Mikolášem Trkalem aka Bid Daddy Mikkym.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.