Když jsem začínala, posílali mě k plotně, vzpomíná moderátorka Barbora Černošková

4. srpen 2024

Hostkou letního speciálu Pochlap se byla moderátorka a reportérka České televize Barbora Černošková, která je také ambasadorkou iniciativy Žlutá stužka. Václav Rouček si s ní povídal o tom, jak vypadala její cesta do České televize, jak se připravovala na letošní Letní olympijské hry v Paříži a proč se rozhodla angažovat v organizaci pro podporu dětí vězněných rodičů.

„Synchronizované plavání je můj nejoblíbenější sport, je to průprava na život, člověk podává výkon a ještě u toho musí vypadat. Podobný je to se Sama doma, lidi mají dostat informaci a dobrý pocit, to je služba, kterou si platí,“ říká v úvodu Černošková, která je několikanásobnou mistryní ČR v uměleckém plavání.

„Do České televize jsem si myslela, že se nedostanu. Negativní komentáře jsem zažila až u pořadu Branky, body, vteřiny, byla to silná značka. Přišly hejty, že jsem blbá, protože neznám základní věc. Bylo tam málo žen, já pro ně byla holka z regionů, navíc z Brna, nebyla jsem miláček redakce. Kdybych pokaždý odešla k plotně, když mě tam někdo posílal, mám navařeno,“ pokračuje.

Čtěte také

„Paříž je moje druhá olympiáda, v Soči jsem zhubla 10 kilo, očekávám něco podobnýho. Čeká mě tam náročná část, olympijské studio, práce, nechci to podcenit, beru to jako vrchol kariéry,“ přiznává v Pochlap se Bára, která letos moderuje Letní olympijské hry v Paříži.

„V Česku máme čtyřicet tisíc dětí rodičů ve vězení, díky Žluté stužce se mohou jednou za čas setkat a zaběhat si. Sport je za mě vynikající prevence kriminality,“ pokračuje Barbora o iniciativě, pro kterou pomáhá šířit osvětu.

Čtyři rozhovory o chlapech z pohledu žen. To je speciální letní minisérie podcastu Pochlap se s inspirativními ženami o jejich vnímání mužského světa. Jak se v něm pohybují? Kde mají dnešní muži slabá místa? A v čem bychom si měli navzájem být inspirací? Poslouchejte od 7. července každou druhou neděli ve vysílání Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas a v podcastových aplikacích.

„Muži by měli víc myslet na děti, všechny děti, kdyby muži víc uvažovali optikou, co jejich chování přinese další generaci, tak jsme mnohem dál. Ženy by se neměly bát říct svůj názor, je škoda, že chlapi nenechají mluvit holky,“ uzavírá.

Dokáže si říct o pomoc? Cítí tlak na to být dokonalá? Je na sebe pyšná? Zažila někdy syndrom podvodníka? A čeho lituje? Poslechněte si speciální rozhovor v Pochlap se s Barborou Černoškovou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.