Mým nejlepším kamarádem je moje žena, se kterou jsem skoro 50 let, prozrazuje hlasatel Alexander Hemala

28. červenec 2024

Hostem Pochlap se byl moderátor Alexander Hemala, který je otcem 3 dětí a 8 vnoučat. S moderátorem Václavem Roučkem probrali, co ho momentálně naplňuje, jaké bylo začínat v České televizi a co pro něj znamená jeho velká rodina.

„Poslouchat dětský řeči mě baví, člověk se kolikrát dozví věci, který netušil. Ovlivnili mě dědečkové z Moravy, zanechali na mě nějakou stopu, i já bych chtěl zanechat na svých vnucích stopu. V mých deseti letech jsme se přestěhovali do Prahy, dělali si tenkrát ze mě srandu, ale měl jsem romantický dětství,“ směje se v úvodu Alexander.

Hlasatelem České televize se Alexander Hemala stal už v pouhých 21 letech. „Bylo to o štěstí, existovaly jenom dva programy, v televizi jsem se objevoval jen na chvíli, taková výplň, slávu jsem nikdy neprožíval,“ pokračuje v Pochlap se.

„Mým nejlepším kamarádem je moje žena Vlasta, s kterou jsem skoro půl století, a vlastně moje celá rodina. Otec mi vždycky říkával, že nikdy nevíš, co se komu děje a toho se držím,“ svěřuje se Hemala.

Bavili se někdy s tátou o emocích? Kdy se naposledy rozčílil? Kdy naposledy brečel? A z čeho má strach? Poslechněte si rozhovor v Pochlap se s Alexanderem Hemalou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka