Muži na tantrickou masáž nechodí za orgasmem, ale protože chtějí poznat sami sebe, říká lektorka Klára Kloudová

18. srpen 2024

Hostkou Pochlap se byla lektorka sexuality a tantry Klára Kloudová. S Vaškem Roučkem společně probrali, proč muži vyhledávají tantrické masáže, s jakými problémy se na ní nejčastěji obracejí a v čem by se měli muži od žen inspirovat.

„Muži na masáže nechodí za vyvrcholením, ale proto, že chtějí řešit problém s předčasnou ejakulací, erekcí nebo naopak chtějí posunout sexualitu o level výš. Na tantrické masáži se učí, jak poznávat sám sebe a svoje tělo. Díky tomu se víc soustředí na sebe, zažívají něžné dotyky, někteří vůbec poprvé až tam, dýchají vědomě a to je zklidňující pro mysl,“ říká v úvodu Klára.

Čtěte také

„Stává se, že se lidi do masérů zamilovávají, je to platonická láska, zamilují se do té praktické záležitosti, do těch dotyků, někteří lidi mohou být dokonce na tantrické masáži závislí. Součástí naší práce je proto hlídat hranice, aby to neubližovalo ani jedné straně,“ pokračuje Kloudová.

Proč nakonec přestala masáže dělat? „Vyhořela jsem, všechno jsem dělala sama a pak jsem už neměla kapacitu dávat péči ostatním. Musela jsem si najít terapeutku, protože mi zmizela radost ze života. Vyhoření mi otevřelo trauma, který jsem řešila toxickým workoholismem, proto jsem nakonec začala dělat umění a nechala si jen kurzy.“

Čtyři rozhovory o chlapech z pohledu žen. To je speciální letní minisérie podcastu Pochlap se s inspirativními ženami o jejich vnímání mužského světa. Jak se v něm pohybují? Kde mají dnešní muži slabá místa? A v čem bychom si měli navzájem být inspirací? Poslouchejte od 7. července každou druhou neděli ve vysílání Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas a v podcastových aplikacích.

Klára se také živí jako make-up artistka pro filmové produkce. „V tantrickým prostředí mám vybudovaný respekt, filmový průmysl je jiný. Muži se tam nechovají k ženám dobře. Stávalo se mi běžně, že mi skákali do řeči, neposlouchali mě, hodně jsem se tam hádali, je to generační problém,“ svěřuje se. „Muži by si měli vzít příklad od žen v tom, že jsou bojovné a respektují i ten mužský svět, proti kterému bojují,“ uzavírá.

Zažila někdy syndrom podvodníka? Kdy se naposledy rozčílila? Kdy naposledy brečela? A čeho lituje? Poslechněte si speciální rozhovor v Pochlap se s Klárou Kloudovou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.