Na rakovině bylo nejtěžší čekání, mám jedno varle a jsem v pohodě, říká Jakub Koreis

11. srpen 2024

Hostem Pochlap se byl bývalý profesionální hokejista, moderátor a podnikatel Jakub Koreis, který je zároveň už 99. hostem podcastu Václava Roučka. Spolu se bavili o tom, jak Jakub zvládal období, kdy se léčil s rakovinou varlete, co si myslí o letošním Mistrovství světa v ledním hokeji a proč hokejové prostředí potřebuje výrazný refresh.

„Dřív jsem se ohlížel za minulostí, ted se koukám dopředu. Před 5 lety mi našli nádor na varleti a trochu si teď víc uvědomuju, že čas na světě máme omezený. Nechci odkládat věci na později, dělám je v tu chvíli, víc se koukám dopředu,“ svěřuje se v úvodu Jakub.

„Nejtěžší na tom bylo čekání, když ti doktor řekne, že to nevypadá dobře. Čekáš na vyšetření v tunelu, pak tři tejdny na výsledky, prostoje jsou náročný, ale uklidnila mě informace, že to není fatální. Mám jedno varle, jsem s tím v pohodě, tenhle pátek jdu na poslední kontrolu na onkologii,“ pokračuje bývalý hokejista Koreis.

Jakub Koreis a Václav Rouček

Jakub se zatím hokeji věnuje jen jako moderátor podcastu Bomby k tyči. Jak vnímá letošní mistrovství? „Povedlo se nám všechno, co se mohlo povést. Tohle vítězství vzbudí zájem o hokej, prospěje mu, ale určitě nereflektuje problém českého hokeje. Hlavní měřítko kvality českého hokeje je, kolik hráčů máme v NHL. Dneska tu kvalitu postrádáme,“ myslí si.

„Hokejový prostředí potřebuje refresh mladých tváří, hokej stojí na místě, sledujeme personální krizi, chybí nám mladí trenéři a funkcionáři. Mě samotnýho by to lákalo, něco budovat, udávat směr týmu,“ uzavírá.

Kdo je jeho nejlepší kamarád? Kdy naposledy brečel? Co ho dojímá? A z čeho má strach? Poslechněte si rozhovor v Pochlap se s Jakubem Koreisem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.