Kérky, jizvy, lovestory. Poslechněte si podcast o tom, proč se lidi mění

26. březen 2024

Normální lidé dělají normální věci, co je vlastně normální? Radio Wave uvádí v rámci cyklu Normy autorskou podcastovou dokumentární sérii Kérky, jizvy, lovestory.

Dokumentarista Vojta Petřina v šesti epizodách série přibližuje modifikace těl, nejen jeho, ale i ostatních lidí. Popisuje bolest spojenou s tetováním, nebo piercingem. Proč modifikace podstupuje, vnímá je jako přechodový rituál a musí nutně mít sexuální podtext? „A já si jako první náplast po rozchodu nesu domů nové tetování,“ říká Vojta, který později zažije i vypalování.

Dokumentarista Vojta Petřina

Vojta Petřina

Vojta Petřina studuje v posledním ročníku na katedře dokumentu na pražské FAMU. Jako režisér se podílel na dokumentech pro Českou televizi a zároveň připravuje svůj celovečerní film o Františku Skálovi a také film o vztazích.

Má celoživotní zájem o tělesné modifikace, začínal s tetováním, ale vždy chtěl vyzkoušet piercing a možná i posouvat svůj práh bolesti dál.

V jednotlivých dílech série mluví s lidmi o různých úpravách od „kérek“, piercingu, vypalování, nebo splitu jazyka, zkoumá jejich důvody a zážitky s tím spojené a ptá se i lidí, bez jakékoli modifikace. 

Připravil: Vojtěch Petřina
Dramaturgie: Jaroslav Kratochvíl, Terezie Jirásková
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer

Podcastovou sérii Kérky, jizvy, lovestory najdete od 26. března 2024 na webu Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio