The Kill Devil Hills: „Facebook je pro kapelu nutné zlo“

14. listopad 2011

Na koncert do pražského A studia Rubín přijíždějí Australané The Kill Devil Hills. Před koncertem se členové kapely zastavili na rozhovor v rámci Odpolední session Radia Wave.

Kapela se dala dohromady v roce 2003 a původně fungovala jako trio, momentálně se ale počet členů ustálil na pěti. V jejich hudbě se mísí blues, garage rock, country a folk, výsledkem je drsný, živelný a hlavně upřímný zvuk plný energie a citu.

Členové kapely The Kill Devil Hills se v rozhovoru vyznali ze své lásky k vinylům a zmínili také svůj rozporuplný vztah k sociálním sítím. Jak jsme v rozhovoru zjistili, s malým městečkem The Kill Devil Hills v Severní Karolíně nemají vůbec nic společného a když si vybírali jméno pro kapelu, tak o existenci maloměsta ani nevěděli. Nicméně prý kapela hodně leží v žaludku jednomu z tamních obyvatel, který skupině dokonce napsal výhružný e-mail s tím, že zneužívají jméno jeho rodiště. Po rozhovoru s kapelou a hlavně poté, co nám ve studiu živě zahráli, ale musíme konstatovat, že The Kill Devil Hills jsou takoví sympaťáci, že svému americkému jmenovci rozhodně žádnou ostudu nedělají – spíš naopak!



Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.