Komu povolí svěrač, tomu vrátím vstupné, říká komik Štěpán Kozub

22. červen 2022

Popularita komika Štěpána Kozuba poslední tři roky rapidně vzrostla. Ve studiu Radia Wave jsme si s ním povídali nejen o snímku Tři Tygři ve filmu: JACKPOT, ale i o tom, jak český divák vnímá nekorektní humor. Řeč došla také na plánovánou one man show v O2 aréně.

Vědomě se vystavuji situacím, které se dají zesměšňovat. Někdy ale cítím tlak na to, že bych být zábavný měl. Konec konců, můžu si za to sám, přibližuje život komika Štěpán. K tomu, aby byl člověk skutečně zábavný, je podle něj potřeba hlavně autenticita. Autenticitu stále hledám. Občas díky tomu není člověk okolím přijat, ale tam mi právě pomáhá ta komika. Hlavně schopnost sám sebe zesměšnit.

Umět shodit sám sebe je podle Štěpána pro komika stěžejní. Český divák má rád sarkasmus a lidskou hloupost. Naopak se často bojí dělat si srandu z historických témat. Nejvíce baví sebezesměšňování. Ne, že já si dělám legraci z diváka, ale když já jako tvůrce shazuji sám sebe,“ vysvětluje.

Štěpán Kozub

Štěpán Kozub

Štěpán Kozub je jedním ze zakládajících členů ostravského improvizačního kvartetu Tři tygři. Toto uskupení se s nástupem pandemie chopilo příležitosti a proniklo na obrazovky internetových prohlížečů. Humorná série s názvem sKORO NA mizině se stala téměř přes noc virální záležitostí. Koncem května letošního roku vstoupila do českých kin jejich akční komedie Tři Tygři ve filmu: JACKPOT.

Chcete zajít na Štěpánův stand-up, ale zdají se vám vstupenky moc drahé? Kromě laskavého vzkazu svým nepřejícím divákům herec v rozhovoru vyhlásil i neoficiální soutěž o lístky na vystoupení Bez urážky, které proběhne 28. prosince v pražské O2 aréně.

Jak se filmu v českých kinech daří? Můžeme od Tří tygrů čekat další filmové počiny? Fungují v improvizaci intelektuální vtipy? A co vzkazuje Štěpán svým haterům? Dozvíte se v rozhovoru.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.