Králové opičího tuningu

11. srpen 2011

Šokující odhalení si přichystali pánové Řehák, Schmarc a Stuchlý do opičího speciálu, v němž vyšlo najevo, že Čelisti nejsou pořadem o filmu, nýbrž o tuningu, to když Daniel neprozřetelně prozradil své skutečné zaměstnání: král spoilerů.

Dozajista byla na vině vzpomínka na igelitové dupačky Charltona Hestona a také oslnivý úspěch jeho dědiců-předchůdců v prequelu původní Planety opic. Zrození planety opic se podařilo natolik, že si zasloužilo uvítání v podobě znělky čínské taškařice Opičí král, která se v Čelistech těší pověsti zenové geniality a hlomozivého pozdravu z dílny nestárnoucích propagátorů kombinace-sako kraťasy AC/DC.

Fanfáry nehrozí snaživému slovensko-českému snímku Viditelný svět, v němž sice exhibuje Ivan Trojan, ale dost bezradně a nekoncepčně. Ze slov Víta a Aleše dokonce vyplynulo, že kdyby tenhle svět byl neviditelný, nic by se nestalo, nervy diváka by zůstaly ušetřeny klasické „tuzemské“ bezmoci a bezpohlavnosti. Ještě že se točí novinky – bohužel spíš pořád dokola – podezřelý dojem, že jsme některé z nových událostí už kdysi zmiňovali, bylo silné a opodstatněné.

Inu, opakování je matka moudrosti, Čelisti jsou syny opic.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka