Královské R&B a princezna Kelela. Malá historie labelu Fade To Mind

1. říjen 2020

Zářijové žně dorazily i do Flámu, a tak se Kewu s Honzou zblízka podívali na trojici alb a jeden singl, které jim poslední měsíc medily nejvíc. Kewu si poté střihl speciální tematický set věnovaný historii našeho zamilovaného labelu Fade To Mind.

Jimmy Edgar a SOPHIE jsou staré známé firmy, a že jim to spolu pěkně zní, dokazuje i jejich nejnovější a pořádně těžkotonážní track Metal. Jimmyho dlouhodobou rapovou obsesi zase potvrzuje béčková strana, kde nastupuje na mic Danny Brown. Doublesingl, který hraje všemi barvami podzimu!

Že jablko nepadá daleko od stromu, rozhodně platí pro druhé debutové album Apple A. G. Cooka, které stačil newtonovský mastermind pokrouceného popu vydat během dvou měsíců. Filozofické úvahy nás zaměstnávaly i u debutu (prvního) Zory Jones s názvem Ten Billion Angels, který je evidentně odpovědí na středověkou otázku „Kolik andělů se vejde na špičku jehly?“. V našem případě jehly od gramofonu.

A druhá deska našeho společného oblíbence Kingdoma zase určila hlavní téma tohoto dílu – a tím je vývoj zvuku Kingdomova labelu Fade To Mind. Základna dekonstruované club music, hybridního R&B a amalgámu dalších stylů je na klubové scéně neotřesitelnou stálicí – přístavem inovativního zvuku, kde se potkává underground s popem a který už do světa vypustil slavná plavidla typu Kelely. V Kewuově našlapaném setu plném perel z desetileté historie značky jsme si ověřili, že tenhle zvuk jen tak neztroskotá.

Má A. G. Cook alergii na jablka? Směje se Danny Brown stále tak krásně? A co Kewu – má kde hrát? Poslechněte si Flám se sklizní nových desek!

Playlist:

Machinedrum – Spin Blocks ft. Father
Jimmy Edgar – Get Up ft. Danny Brown
Jimmy Edgar – Metal ft. SOPHIE
A. G. Cook – Airhead
Zora Jones – Sister's Blade
Zora Jones – Waiting For You
Kingdom – DS8 ft. Ghost
Kingdom – Arch Slide ft. UNIIQU3 & Tre Oh Fie

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.