Kvér o Prague Pride

29. červen 2013

Festival Prague Pride bude letos probíhat od 12. do 18. srpna, a protože bychom neradi něco zajímavého promeškali, pozvali jsme si do studia ředitele Czeslawa Waleka.

„Jdeme s barvou ven“, přesně tohle heslo nese letošní Prague Pride, a kdo tuší, že jde o zastřešující téma coming outu, tuší správně. Coming out není, jak si mnozí myslí, jednorázovým procesem, ale opakujícím se aktem. Nejen v souvislosti s tím, že neustále potkáváte nové lidi a ti se dříve nebo později o vašem soukromí dovědí, ale také v souvislosti s přáteli a především s rodinou, pro něž nemusí být coming out zrovna lehkou životní fází.

Jakou konkrétní podobu bude mít aktuální ročník Prague Pride? A cítí se Češi třeba při „outování“ v práci komfortně? I o tom jsme si s Czeslawem povídali. Nezapomněli jsme se dotknout mediální pozornosti, která se k Pridu upírala a upírá „díky“ některým výrokům politiků. A je smysl Pridu především aktivistický, nebo spíš zábavní? Od každého trochu! Poslechněte si Kvér a zjistíte víc.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.