Kytarovka, ze které se motá hlava. A zase tvrdej rock. Startér nasazuje Page Turners a Black Holes

22. říjen 2019

Druhé kolo hitparády přineslo dvě novinky a staré dobré mrmlání, přesně jak to ve Startéru máte rádi. Kdo hrál hodného poldu a kdo si namazal kapely na chleba? Kdo to nejvíc schytal a koho jsme pochválili? 

Black Holes si možná pamatujete už z minulého ročníku. Duo Katky a Martina aka česká verze White Stripes v obsazení basa, zpěv a bicí loni poslalo hitovku, která se dostala mezi nejoblíbenějších dvacet tracků celé sezóny. Aktuální singl Liquid Silver ukazuje, že dvojice muzikantů udělala za těch pár měsíců docela slušný pokrok, co se produkce týče, stejně ale máme dost výhrad. Chtělo by to investovat do hodin zpěvu a vyvarovat se skladatelských klišé – včetně disko rytmu jak z roku 2001. A jestli se na to Black Holes cítí, možná by nevadila ani terapie tmou! Vůbec by totiž neškodilo, kdyby šli Káťa s Martinem trochu víc do sebe a zkusili najít osobitější zvuk.

Česko-ruská čtyřka milovníků britpopu a knih Page Turners poslala song, který ze všeho nejvíc připomíná Morrisseyho, kdybyste ho poslouchali po sto kolečkách na centrifuze. Potenciálně skvělý song, hymnu pro pražské teens, někdo smíchal pohrabáčem a zapomněl přitom vypnout rádio. To je trochu škoda! Protože Magic rozhodně má kouzlo! Když si člověk odmyslí všechen ten sonický nepořádek kolem, proposlouchá se třeba k výjimečně charismatickému vokálu Mishy Kiristaeva. Třeba jim příští hitovku smícháme sami! Záleží jen na tom, jestli jim pošlete hlas. 

Nebo raději dáte přednost talentovaným Favorite Obsession? Extravagantním 440 Hc? Nebo jste si zamilovali WxP? Zahlasujte pro své favority nebo pošlete vlastní track na adresu starter@rozhlas.cz!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.